Restaurant Den Boom serveert heerlijke wildgerechten

Wildgerechten in restaurant Den Boom

Heerlijke wildgerechten

Binnenkort vallen de bladeren van de bomen, brandt de haard en worden de dagen korter. Dit is de periode waarop we ons kunnen toeleggen op de creatie van de heerlijkste wildgerechten.

Een groot gedeelte van onze menukaart staat dan volop in het teken van het seizoenswild. Wild is van nature zeer smaakvol. Seizoensgroenten combineren we perfect met het heerlijkste wild, waardoor de volle, natuurlijke smaken volledig tot hun recht komen.

Verschillende intense smaken

Wildsmaken verschillen zeer sterk. Zelfs binnen eenzelfde soort zijn er smaakverschillen omdat de dieren zich voeden met de lekkerste dingen die ze in de natuur aantreffen. Gejaagd wild is meestal mager vlees met een fijne vezelstructuur. Sommige vleessoorten, vooral ragout, worden bereid met een marinade van bier, wijn of azijn met olie en kruiden. Van wild worden ook de heerlijkste pasteien gemaakt.

Wildgerechten serveert men met aardappelen of -puree, maar ook pasta’s of rijst combineren perfect.

Verschillende soorten

Hert is het mannetjesdier, hinde het vrouwtjesdier en hertenkalf is het jong. Een ree is een kleinere soort hert met een minder sterke wildsmaak. Het vlees past bij zoetere en kruidige gerechten. Het vlees wordt meestal rosé gebakken.

Everzwijn is steviger en magerder dan varkensvlees. Fazant is fijn en mals. Het fazantenvlees kleurt meestal geler tijdens de bereiding. Het vlees van een haas heeft een typische krachtige smaak.

Botten van wild geven tijdens de bereiding een heerlijke smaak af en zorgen dus voor een smaakvol resultaat.

Naast wijn ook bier

Naast wijn is bier ook een uitstekende begeleider bij wildgerechten. Blonde en witbieren worden dikwijls geserveerd bij gevogelte. Donkere bieren worden eerder geserveerd bij pelswild of fazant.

Op onze wijnkaart staan enkele fantastische wijnen die zeer goed harmoniëren met onze wildgerechten. Als de drank en het wildgerecht bij elkaar passen, gaan beide beter smaken.

Tip! Combineer een stevige herfstwandeling in de Rupelstreek met een wildgerecht in restaurant Den Boom. Binnenkort steken wij alvast de haard voor u aan.

Meer informatie over wild

Hieronder plaatsen we enkele interessante Youtube-filmpjes met meer informatie over wild, gepresenteerd door sterrenchef Jan Buytaert. Deze filmpjes laten u alvast watertanden.

Reacties zijn gesloten.
Restaurant Den Boom