De eerste wildschotels zijn er bijna …

Vers wild is rijk aan smaken

Wildseizoen restaurant Den BoomWe zitten nog volop in de zomer maar we durven al uit te kijken naar het wildseizoen. Vanaf half augustus serveren wij al wilde eend. Wilde eend is het eerste wild dat beschikbaar is. Het vlees van de wilde eend heeft een sterke kruidige smaak waarmee je zeer smaakvolle gerechten kan creëren. Eend kan men op verschillende wijzen bereiden vanwege de structuur en smaak van de verschillende deelstukken. Een smaakvolle eendenborst wordt rosé tot lichtrauw geserveerd, dikwijls met groenten of fruit met sterkere smaken.

Vanaf september komt er ook patrijs en bosduif op het menu. Patrijzen zijn grondvogels. Patrijzen hebben een roodbruin vlees met veel eiwitten. Het seizoen van de wilde patrijs is echter wel vrij kort. Bosduiven zijn ideaal om culinaire hoogstandjes te creëren. Het vlees van wilde duiven is stevig en compact.

Vanaf half oktober volgt de rest van het smaakvolle wild zoals fazant, hertekalf, hazenrug, … Wild heeft altijd een zeer rijke en elegante smaak.  Met wild zijn eveneens heerlijke stoofpotjes te bereiden. Wild laat zich zeer goed combineren met andere seizoensproducten. Bovendien zijn vele wildproducten caloriearm.

Op onze wijnkaart staan lekkere wijnen die perfect combineren met wild.

 

Reacties zijn gesloten.
Restaurant Den Boom