De zomer is het ideale seizoen om gezond te eten

De zomer is het ideale moment om gezond te eten

De zomer is het ideale moment om gezond te eten

Zongerijpte groenten en fruit

Tijdens de zomer is er een ruim en gevarieerd aanbod van verse groenten en fruit. Zongerijpte groenten en fruit geven nu een frisse en sappige smaak. Gebruik de seizoensproducten zoveel mogelijk als lichte ingrediënten in salades, rauwkost, pasta, soepen, … Verse groenten en fruit geven de nodige verfrissing bij hogere temperaturen. De zomer is dus het ideale moment om van deze verrukkelijke en kerngezonde zomerproducten te genieten.

Vers fruit kan verwerkt worden in vele desserts, smoothies, ijs, sorbets, … Vers fruit geeft ook kleur aan de nagerechten en je kan ermee naar hartenlust variëren.

Gebruik smaakmakers

Op de barbecue kan men vetarme gerechten klaarmaken die perfect combineren met de seizoensproducten. Versier uw schotel met een mager sausje op basis van magere yoghurt of magere platte kaas voor dat frisse extraatje. Gebruik minder zout. Gebruik smaakmakers als zuiderse toets zoals look, uien, limoen, citroen, bieslook, tijm, rozemarijn, basilicum en oregano, …voor de bereiding van uw zomerse gerechten. Was groenten en fruit grondig onder koud stromend water alvorens te verwerken in de gerechten. Gebruik steeds verse producten.

 

Reacties zijn gesloten.
Restaurant Den Boom