Verse asperges zijn gezond

Verse asperges op een bord

Asperges laten zich gemakkelijk combineren.

Met verse asperges kan men oneindig variëren. Verse asperges hebben een lichte glans en bevatten weinig calorieën. Wanneer je de asperges tegen elkaar wrijft, geeft dit een piepend geluid. Verse asperges voelen stevig en vast aan. Het snijvlak van de asperge mag niet uitgedroogd zijn. Natuurlijk eet je asperges het beste heel vers.

Asperges kan je enkele dagen bewaren in een vochtige handdoek in de koelkast. Asperges kan je ook in de diepvries bewaren. Je dient ze wel eerst te schillen met een scherp mesje alvorens in te vriezen. Asperges moet je ontdooien in kokend water.

Leg de asperges ongeveer een half uur in koud water alvorens ze te schillen. Schil de asperges van het kopje naar de onderkant. De schil mag onderaan iets dikker. Wanneer men het onderste harde stuk van de asperge onvoldoende verwijderd, kan de asperge een bittere smaak geven.

Na het schillen dient men asperge te onmiddellijk te bereiden. Groene asperges hebben een kleinere gaartijd. Asperges kan men op verschillende wijzen bereiden: koken, bakken, stomen, frituren, wokken en in de microgolf. Asperges zijn te gebruiken in soepen, voor- en hoofdgerechten & desserts. Vanwege de verfijnde smaak laten asperges zich gemakkelijk combineren met eieren, garnalen, kip, konijn en kalfsvlees.

 

Reacties zijn gesloten.
Restaurant Den Boom