Verse groenten in de keuken voor een evenwichtig menu

Verse groentenmix

In onze keuken gebruiken we verse seizoensgroenten die rijk zijn aan vitaminen, voedingsvezels en mineralen. Voldoende groenten eten is een essentieel onderdeel voor een gezond en energiek leven.

Betrouwbare leveranciers

In België worden verse groenten en fruit van topkwaliteit geproduceerd. De tijd tussen de oogst en de verwerking van de groenten moet zo klein mogelijk gehouden worden. De samenstelling van de voedingsstoffen in groenten verandert al een paar uur na de oogst. Een goed gesmeerd verkoopsapparaat en een vlotte logistiek is daarom belangrijk. Al meer dan tien jaar levert de firma Broeckaert een mooi aanbod van verse, kwaliteitsvolle groenten. Enkel met verse groenten van topkwaliteit kunnen heerlijke gerechten bereid worden.

Bereiding

Tijdens de bereiding van maaltijden zijn vitamine C en vitamine B1 het meest gevoelig voor afbraak. Blancheermethodes, stomen of bereidingen waarbij de groenten kort aan hitte worden blootgesteld genieten de voorkeur voor het behoud van deze vitaminen. Het gehalte aan mineralen in groenten verandert nagenoeg niet bij verwerking. De hoeveelheden voedingsstoffen verschillen erg tussen de verschillende groentesoorten.Verschillende soorten groenten eten is daarom de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Door een gezonde voeding ga je bovendien beter in je vel zitten.

Soorten

Groenten worden ingedeeld in koolsoorten, kiemgroenten, paddenstoelen, peulvruchten, vruchtgroenten, bladgroenten, knolgewassen, stengelgewassen en uien.

Versheid

Rijpingsprocessen van groenten en fruit verschillen naargelang de soort. De versheid en rijpheid van groenten en fruit kan gecontroleerd worden op basis van geur, kleur, smaak en textuur. De rijping van groenten en fruit gaan gepaard met kleurveranderingen. Deze kunnen gewenst of ongewenst zijn. In sommige gevallen ontwikkelt het aroma zich na de oogst. Vruchtgroenten als tomaat, paprika en komkommer bewaart men beter niet in de koelkast omdat er dan koudebederf kan optreden.

Op een gezonde manier buiten de deur te eten

Door verschillende bereidingswijzen van seizoensgroenten en het gebruik van kruiden creëren we een breed palet aan diverse smaken die het smaakgenot vergroten. Op restaurant kan je dus zeker van een vitaminerijke en evenwichtige maaltijd genieten.
Bij de samenstelling van het menu springen we bewust om met de selectie van gezonde ingrediënten. Dit leidt telkens tot creatieve combinaties.

Reacties zijn gesloten.
Restaurant Den Boom